Granola/ Granola





O isolamento social acabou trazendo a oportunidade de cozinhar mais em casa e testar novas receitas.
Faz tempo que procuro no mercado uma granola sem a presença de cereal artificial, mas todos os pacotes que encontrei sempre tinham os cereais matinais. Então resolvi fazer a minha granola.

Lembrei da minha juventude, há mais de trinta anos, quando vivia no Rio e a mãe de uma amiga fazia uma receita muito gostosa. Encontrei a receita, mas eu não tinha alguns ingredientes em casa. Fiz uma adaptação, ficou boa... mas não deliciosa.

Na semana passada fiz novamente e dessa vez acertei, era como eu queria! A receita ficou bem mais simples:

300 g farinha de aveia grossa
1/2 xícara de castanha do pará picada
1/2 xícara de castanha de caju
1/2 xícara de passas e damasco
1/2 xícara de açúcar demerara
3 colheres de sopa de mel
2 colheres de óleo girassol
1 colher sobremesa de canela
1 pitada de sal
Misturei todos os ingredientes, com exceção das frutas secas, levei ao forno por aproximadamente 20 minutos.

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Social isolation brought the opportunity to cook more at home and test new recipes.

I have been looking for granola in the market for a while without the presence of artificial cereal, but all the packages I found always had breakfast cereals. So I decided to make my homemade granola.

I remembered my youth, more than thirty years ago, when I lived in Rio and the mother of a friend made a very delicious recipe. I found the recipe, but I didn't have any ingredients at home. I made an adaptation, which was good, but not delicious.

Last week I did it again and this time I got it right, it was how I wanted it! The recipe was much simpler:

300 g thick oatmeal
1/2 cup chopped Brazil nuts
1/2 cup cashew nuts
1/2 cup raisins and dry apricots
1/2 cup demerara sugar
3 tablespoons of honey
2 tablespoons of sunflower oil
1/2 tablespoon cinnamon
1 pinch of salt

I mixed all the ingredients, except for the dried fruits, I took them in the oven for about 20 minutes. After that, I mixed the raisins and dry apricots. 

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