Salada batata doce e beterraba/ Sweet potate and beet salad



Como vocês sabem mora em um lugar muito quente e tem dias que o calor é tão forte que não dá vontade de cozinhar, nem mesmo chegar perto de um fogão. Em um desses dias, estava lendo "Cozinha a prova de ratos" de Saira Shah e encontrei a receita de uma salada que me deu vontade de experimentar. Mesmo não tendo os ingredientes descritos (azeite da Ligúria e queijo camembert) resolvi arriscar, troquei para um azeite extra virgem de boa qualidade e queijo provolone e ficou maravilhosa! Segue a receita adaptada.

Ingredientes:
beterraba fatiada
batata doce branca fatiada
azeite
alecrim sal gorsso
agrião
pedaços de queijo provolone
Modo de fazer:
Fatie as beterrabas e tempere com azeite, alecrim e sal grosso. Faça a mesma coisa com a batata-doce, em vasilha separada. Coloque para assar em fogo médio em assadeiras separadas para que as cores não se misturem. Lave folhas de agrião e monte sua salada, colocando o queijo fatiado por cima. E bom apetite! Se quiser pode servir com pão e uma boa taça de vinho branco.

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As you know I live in a very hot city and there are some days that the heat is so strong that it does not feel like cooking, not even get close to a stove. On one of those days, I was reading Saira Shah's "Rattan Kitchen" and I found the recipe for a salad that made me want to try it. Even though I did not have the ingredients described (Ligurian olive oil and Camembert cheese) I decided to take a chance, I traded for an extra virgin olive oil of good quality and provolone cheese and it was wonderful! Here is the adapted recipe.

Ingredients:
Sliced beet
Sliced white sweet potato 

Olive oil
Rosemary 

Coarse salt 
Watercress
Pieces of provolone cheese

Beat the beets and season with olive oil, rosemary and coarse salt. Do the same with the sweet potato, in a separate bowl. Place to roast over medium heat in separate baking sheets so the colors do not mix. Wash leaves of watercress and assemble your salad by placing up the sliced cheese and have a good meal. If you want it you can taste with bread and a good glass of white wine.

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